OM DEBUTANTPRISEN

Innsendingsfrist i 2014 er 20. oktober 2014.

HVA ER GRAPPAS DEBUTANTPRIS?
Grappas Debutantpris deles ut annenhvert år. Formålet med prisen er å hjelpe uetablerte artister opp og fram. Vi ønsker å stimulere til musikalsk nysatsing. Prisvinneren får en platekontrakt med Grappa Musikkforlag A/S, et av Norges eldste og største uavhengige plateselskap. Prisen deles i 2014 ut for sjuene gang. Vanligvis blir vinnerens debutalbum utgitt ca ett år etter at vinneren kåres. Tidligere vinnere er Valkyrien Allstars, Gjermund Larsen, Siri Nilsen, Frida Ånnevik, Moskus og Erlend Apneseth.

REGLER:
For å kunne søke må du være under 30 år. Hvis det er et band eller en gruppe som søker så skal flertallet av medlemmene være under 30 år.
Bare debutanter kan søke. Det vil si at du ikke i vesentlig grad kan ha deltatt på en albumutgivelse tidligere. Juryen legger hovedvekt på sjangrene folkemusikk, vise, jazz, samtidsmusikk og musikk for barn. Tekst skal fremføres på norsk eller morsmål.

OM JURYEN:
Juryen i Grappas Debutantpris er hemmelig fram til prisvinneren blir offentliggjort.
Bare vinneren blir kontaktet. Ingen navn på andre innsendere vil bli offentliggjort. Juryen kan velge å ikke dele ut prisen hvis de ikke finner en verdig kandidat blant de innsendte søkerne.

OM PRISSTIFTERENE:
Prisstiftere er Marianne Berg, Helge Westbye – Grappa Musikkforlag AS og Øystein Sunde – Fagerborg Studio. Grappa Musikkforlag ble etablert i 1983. Selskapet er i dag ett av de eldste og største uavhengige plateselskaper i Norge. Grappanavnet forbindes med musikalsk bredde og kvalitet. Selskapet representerer norske utøvere av ypperste klasse. Grappa har en rekke underetiketter som spesialiserer seg på forskjellige sjangere: Heilo (folkemusikk), Simax Classics (klassisk), Hubro (jazz og improvisasjon) m.fl. Grappa samarbeider med Norsk Komponistforening om etiketten Aurora og representerer også ECM i Norge.